Lean Coach (m/v,  fulltime)

Lean Bouwen is een mindset: iedereen, in alle lagen van de organisatie, is continu bezig om samen de werkzaamheden te verbeteren. Met als gevolg voorspelbare en optimale projecten, met lage kosten en tevreden klanten, medewerkers en bouwpartners. De Lean Coach is samen met collega’s en bouwpartners bezig het proces en de organisatie te verbeteren. Hij/zij is een aanjager op het gebied van verbetering en weet bruggen te slaan tussen de verschillende disciplines. Samenwerken en kennis delen zijn belangrijke pijlers in dit proces. 

Over Hemubo

Hemubo is een multidisciplinaire organisatie, gericht op het strategisch renoveren en onderhouden van vastgoed en civiele objecten op innovatieve en duurzame wijze. Met onze partner Hillen & Roosen zijn wij sinds eind 2017 ook actief in de nieuwbouw sector. Door de platte organisatie en de korte lijnen is het bedrijf flexibel en dynamisch. Met circa 300 medewerkers, aangevuld met haar vaste ketenpartners, blijven wij invulling geven aan de ambitie om te blijven ontwikkelen. Met haar acht werkmaatschappijen, gespecialiseerd in bouwkunde, mutatieonderhoud, schilderwerk, asbestsanering,  installatie-, beton- en elektrotechniek, hebben wij alle kennis in huis om projecten geheel zelf uit te voeren.

Wat ga je doen?

Als Lean Coach geef je richting en begeleiding aan het gehele bouwproces. Je:

 • Stroomlijnt de voorbereidings-, productie- en logistieke processen;
 • Creëert, stimuleert en behoudt de verbetercultuur in alle lagen van de organisatie;
 • Geeft, samen met onze andere Lean-coach, verder vorm aan het verandertraject en implementatie van de Lean-filosofie;
 • Adviseert de directie gevraagd en ongevraagd betreffende alle aspecten en bedrijfsprocessen;
 • Past verschillende leiderschapsstijlen toe om het gewenste resultaat te behalen. 

In deze functie zul je een groot deel van je tijd doorbrengen op de bouwplaats. Je ondersteunt en adviseert de uitvoerder bij de "daily stands" op de bouwplaats. Bovendien adviseer je de projectteams bij het maken van de lean-planningen.

De standplaats van de functie is zowel Almere, Amsterdam als de diverse locaties van onze bouwprojecten (in de randstad). 

Wat vragen wij van jou?

Wij zijn op zoek naar een inspirerende persoonlijkheid die op kan treden als een sterke sparringpartner voor de werkvloer, managers en directie. Je bent in staat om het lean gedachtegoed met impact en overtuigingskracht over te brengen en zo een gedragsverandering teweeg te brengen. Je bent niet alleen analytisch (je kunt bedrijfsprocessen analyseren en vanuit de lean filosofie bedenken welke verbeteringen mogelijk zijn), maar het lukt je ook om wat is uitgedacht te implementeren en draagvlak te creëren. Je bent in staat met diverse type mensen te "levelen" en communiceren. 

Daarnaast:

 • Heb je een HBO of WO opleiding afgerond;
 • Heb je ervaring met projectmanagement;
 • Heb je relevante ervaring in de bouwsector.


Werken bij Hemubo / Hillen & Roosen betekent:

 • Een uitdagende baan bij een toonaangevende organisatie in de bouwsector waarin je samenwerkt met diverse specialismen (van nieuwbouw tot renovatie en onderhoud, van installatie- en elektrotechniek tot asbestsanering)
 • Een plezierige, informele en inspirerende werkomgeving waarin je jezelf, persoonlijk en vakinhoudelijk, optimaal kunt ontwikkelen;
 • Gezellige of sportieve uitjes met collega's;
 • Een goed salaris en goede pensioenregeling;
 • Een auto van de zaak. 

Solliciteren?

Wil je solliciteren op deze vacature, dan kan dat via onderstaand sollicitatieformulier. Solliciteer je liever per e-mail, mail dan je cv+motivatie naar solliciteren@hemubo.nl  t.n.v. G. As (HR Adviseur). 

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Daan van Norel: 036-5492700

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.