Word jij onze nieuwe collega?

Wij zijn op zoek naar een: Calculator/Werkvoorbereider Milieutechniek (m/v) 40 uur p.w., standplaats Almere. 

Over Hemubo

Hemubo is een multidisciplinaire organisatie, gericht op het strategisch renoveren en onderhouden van vastgoed en civiele objecten op innovatieve en duurzame wijze. Met onze partner Hillen & Roosen zijn wij sinds kort ook actief in de nieuwbouw sector. Door de platte organisatie en de korte lijnen is het bedrijf flexibel en dynamisch. Met circa 300 medewerkers, aangevuld met haar vaste ketenpartners, blijven wij invulling geven aan de ambitie om te blijven ontwikkelen. Met haar acht werkmaatschappijen, gespecialiseerd in bouwkunde, mutatieonderhoud, schilderwerk, asbestsanering,  installatie-, beton- en elektrotechniek, hebben wij alle kennis in huis om projecten geheel zelf uit te voeren.

Over HMB Milieutechniek

HMB Milieutechniek draagt zorg voor deskundige asbestverwijdering. Daarnaast staat zij aan de voorkant van technische ontwikkelingen die saneren efficiënter en veiliger maakt maar ook de kosten significant reduceert. Hemubo heeft er in 2013 bewust gekozen voor de oprichting van een eigen asbestsaneringsbedrijf om de dienstverlening aan corporaties, woningbeheerders en niet op de laatste plaats de bewoners te versterken. HMB Milieutechniek is een jonge, groeiende BV binnen de Hemubo groep. Onze ambitie is om onze processen verder te optimaliseren om zodoende ons bedrijf verder uit te bouwen. 

Wat ga je doen?

In deze functie ben je werkzaam in een team van 1 bedrijfsleider, 1 projectleider (vacant), 1 uitvoerder, 2 werkvoorbereiders/administratief medewerkers en de DTA's / DAV'ers. Jouw kerntaak bestaat uit het calculeren en voorbereiden van onze asbestsaneringsprojecten. Een normale werkweek kan er als volgt uitzien:

Je controleert en beoordeelt het inventarisatierapport van een project. Indien nodig inventariseer en inspecteer je het object/rapport en vraag je de prijzen aan bij toeleveranciers en onderaannemers. Vervolgens bereken je de kostprijs en stel je een activiteitenplan op. Je maakt een gedetailleerde uitwerking op basis van het inventarisatierapport en gegevens van de calculatie. Daarnaast bereken je ook de benodigde materialen, materieel, manuren en in te zetten onderaannemers. Deze werkzaamheden resulteren in een werkplan en sloopmelding.

Verder:

 • Maak je (globale) financiële overzichten en draag je zorg voor een goede administratie;
 • Ben en blijf je op de hoogte bent van de prijsontwikkelingen in de markt en bij toeleveranciers, en past norm- en prijsbestanden hierop aan;
 • Ben je in deze functie mede-verantwoordelijk voor een goed klantcontact;
 • Ben je kostenbewust en zie je het als een uitdaging om onze projecten zo efficiënt mogelijk te plannen.

Wat bieden wij jou?

 • Een leuke, afwisselende en uitdagende baan binnen een dynamische organisatie in de bouwsector.
 • Een plezierige, informele en inspirerende werkomgeving waarin je jezelf, persoonlijk en vakinhoudelijk, optimaal kunt ontwikkelen;
 • Een marktconform salaris.

Wat vragen wij van jou?

Door jouw vakkennis ben je in staat om de andere werkvoorbereiders/administratief medewerkers werkzaamheden aan te leren. Je vindt het leuk om kennis te delen en over te dragen. Bovendien ben je ook niet bang om de discussie aan te gaan, als jij denkt dat het anders of beter kan. Doordat Hemubo uit verschillende werkmaatschappijen bestaat, kun je ook de samenwerking opzoeken met andere (bouw-) disciplines. Dat geeft weer een andere dimensie aan jouw werk. Je bent een echte teamspeler, die het leuk vindt manier zijn of haar kennis over te dragen. Je bent gestructureerd, kostenbewust en resultaatgericht.

Daarnaast beschik jij over:

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau;
 • Bij voorkeur een afgeronde opleiding richting Bouwkunde, en/of Civiele techniek, Infra, Grond- Weg en Waterbouw (GWW) of vergelijkbaar;
 • Ervaring met calculaties en werkvoorbereiding op het gebied van asbestsanering; bij voorkeur binnen de aannemerij;
 • Kennis van wet- en regelgeving met betrekking tot asbestsanering. 


Solliciteren?

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Solliciteer direct door gebruik te maken van onderstaand sollicitatieformulier.

Solliciteer je liever per mail? Mail dan je CV en een motivatie naar solliciteren@hemubo.nl t.a.v. Gabriëlle As, HR Adviseur. Voor vragen over de vacature, kan contact worden opgenomen met Ronald Jansma, Bedrijfsleider Milieutechniek: 036-5492700. 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.